Кандидати

Живка Попатанасова

Живка Попатанасова е бизнес журналист. Интересите ѝ са насочени предимно към сферите на бизнеса и икономиката, иновативните компании, предприемаческите идеи и тяхната реализация.

Тя е магистър по „Продуцентство и креативна индустрия“ към СУ Св. „Климент Охридски“ и бакалвър по „Книгоиздаване“. Има специализация в сферата на Маркетинга и бизнес планирането.

През 2017 г. става водещ на сутрешния блок „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria, а от 2019 г. и на предаването „Смарт час“, посветено на образованието и съвременните методи на обучение. През 2021 г. се присъединява и към бизнес изданието Bloomberg Businessweek България в качеството си на автор и негов редактор.

През май 2022 г. става част от bTV Media Group. Тя е редактор в онлайн платформата businessnovinite.bg. Водеща е на дигиталната поредица „Жените на България“ към btvnovinite.bg, която е показала историите на близо 100 успешни и вълнуващи дами от различни сфери на обществения живот, също и от различни бизнес индустрии.

Тя е автор и на поредицата „Корпоративни истории“, която показва пътя на компаниите в България и развитието им у нас, но и на глобално ниво. Живка разработва теми и от сектор „ESG“ към businessnovinite.bg с фокус върху зелените политики и устойчивите бизнес практики. Тя е носител и на награда „Зелено перо 2024“ за отразяването на ESG акценти.

В качеството си на бизнес журналист Живка води и Бизнес Видео Подкаст – форматът на bTV, посветен на актуалните теми от света на икономиката.